Formandens Beretning 2019

Odense Å Sammenslutningen

Formandens Beretning for 2019

Vissenbjerg, d. 29. December 2019.

For et år siden sad jeg og skrev omkring 2018, og hvordan den nedkogte Maggi terning nok ikke ville være den bedste. Jeg var endda så letsindig at håbe på en bedre smag i 2019, men nu hvor året er ved at gå på hæld, er det ikke helt indfriet, men vi er på vej.

Vi startede med premieren i Marts. Den gav ikke ret mange fangster, men til gengæld var de ikke så store de fisk, der nu engang blev indvejet. Vi var også blevet nødt til at finde et nyt sted, da Odense Kommune havde valgt at anlægge en sivevej ud langs det ydre stykke af åen, hvilket umuliggjorde parkering. Det hele lykkedes og, og det store samtaleemne blev Søren Lørups lejrbål, og Frank & Christian Johannesens pølser. Håber de bliver lige så gode i 2020 (begge dele).

Vi har lyttet til folket, og flyttet Premieren tilbage til vandet. Vi har været så heldige at få lov til at låne Skibhusgården Natur- og Friluftscenter på Skibhusvej 388 (lige bag ”Det Varme Vand”) til de næste 5 års premierer. Så bliver det ikke meget bedre.

Efter rigtig mange gode år med et rigtig godt samarbejde med Odense Kommune har de i år valgt at de ikke vil støtte os til Odense Å og Fjord Premieren. Vi plejer at få et tilskud på 15.000 kr. men det er slut nu. De har simpelthen ikke råd (siger de), og skal spare hvor der spares kan. Jeg kunne godt sige noget lige nu, men vælger at lade være. Vi har prøvet at råbe dem op, også omkring vedligehold osv., men der er er intet at komme efter.

Det foreløbige resultat er, at vi selv står for Odense Å og Fjord Premieren 2020, hvorfor vi har været nødsaget til at hæve priserne en smule (25 kr. pr. kort), spare lidt på præmierne og satse på fiskeriet og hyggen i stedet. Ligeledes er der ikke inviteret VIP’er fra Odense Kommune til spisning, og ej heller kommunale talere. Nu skal det handle om fiskeriet og hyggen i stedet.

Vi vil til næste år slå lidt mere til Odense Kommune bl.a. mht. vedligehold, grødeslåning, skiltning og fiskevand, da vi helt klart mener, at et eller andet skal de give, andet end rosende ord om at vi gør det så utrolig godt.

Vi har i første forsøg fået afslag fra DTU Aqua omkring udsætning af flere fangstklare fisk i Odense Å, men har bedt dem om at kigge på det endnu en gang, hvilket forhåbentlig giver et bedre resultat. Også svartiden hos fiskerikontrollen halter lidt, efter at de er blevet reduceret til nogle skrivebordsarbejdere, så de forespørgsler de har liggende af vores tager den tid, det tager, at få svar på.

Vores hjemmeside vil få en større overhaling i løbet af foråret 2020, jeg glæder mig selv til at se det færdige resultat.

Igen i år skal der lyde et stort tak til kontrollanterne, der igen har gjort et stort stykke arbejde ved åerne, og vi vil (igen i 2020) arbejde på at få ordentlig skiltning omkring fisketegn op at stå, selv om der ikke sker meget på den front fra Kommunen heller.

Personligt er jeg kommet en smule mere ovenpå, selv om det har været et meget hårdt år, og der skal igen i år lyde en kæmpe tak til den store opbakning og hjælp, jeg har fået fra gutterne i OÅS, vi fortsætter fremad i 2020, så vi kan lave en rigtig god Maggi terning om et år.

Knæk og bræk,
Dan Nielsen
Formand, Odense Å Sammenslutningen