Åhytten

ÅhyttenOdense Å Sammenslutningen har med tilskud fra Friluftsrådet, ved frivillig arbejdskraft, lavet en ”Åhytte” ved den nye bro i Hjelmerup. Hytten er bygget op omkring et gammelt pumpehus, og er beliggende direkte ned til Odense Å. Der er mulighed for at grille, og der er mulighed for, at sætte både inde og ude.

Naturen her omkring bærer præg af et fantastisk dyreliv, med skov, eng og småsøer. Der er et rigt fugleliv, med chancer for at møde vandstær og isfugl.
For botanikeren, er der p.g.a. afgræsning og høslet, mulighed for at iagttage forskellige orkidéer, mange andre planter, og måske på sigt få engblommen tilbage. For lystfiskeren er der i området et rigt fiskeri, efter forskellige fiskearter i en fantastisk natur.

Der er langs Odense Å, monteret klaplåger i de hegnede områder, og folk bedes benytte dem, for at undgå skader på hegn. Husk at lodsejerne har givet os lov til at sætte dem op, for at lette adgangen til åen.

Du finder Åhytten her.

Der kan køres til Åhytten via den offentlige markvej fra Hjelmerup siden, eller parkeres på de afmærkede pladser på Vittinge siden, og nydes en dejlig gåtur til Åen resten af vejen.
Bemærk: Der må IKKE køres til hytten fra Vittinge siden, og bomme samt afmærkninger må IKKE benyttes.

Velkommen til Åhytten, og til den nye genslyngede å, og tak til Friluftsrådet, de frivillige der har lavet et kæmpearbejde, og ikke mindst til forstående lodsejere, som har gjort dette muligt.